Coaching

Soms merken mensen de dingen die we voor hen doen niet op.... tot we ermee stoppen

 

Individuele coaching (zie werken met teams/groepen voor teamcoaching)

 

    

 

Wanneer coaching

Je wilt je functioneren verbeteren, je bewuster worden van je eigen handelen en het effect daarvan op je omgeving. Je bent bereid om te werken aan houding en/of vaardigheden.

 

Wat houdt individuele coaching in

Wij helpen je door vragen te stellen over je acties en over je drijfveren. Door je een spiegel voor te houden, persoonsgerichte feedback te geven en waar nodig uit te dagen. Door samen te zoeken naar alternatieven. Je “blinde vlek” wordt kleiner. Zo krijg je meer grip op je eigen leven en kom je meer in de rol van regisseur in plaats van die van toeschouwer.

 

Voor wie is coaching haalbaar en zinvol

In principe kan iedereen, in elke positie, voordeel hebben van coaching. Belangrijk is de wil tot verbetering van je eigen handelen. Coaching versnelt ontwikkelingsprocessen waarvoor je in je eentje veel meer tijd en studie nodig zou hebben. Belangrijke voorwaarden zijn je wens om te groeien en de bereidheid om aan jezelf te werken.

 

Belang van de coachings aanpak

In het dagelijkse werk is vaak niet veel tijd voor persoonlijke reflectie. Gedurende de coaching is alle aandacht volledig gefocust op de klant (“coachee”) en de voorgelegde wens tot verbetering. Mensen in een drukke werkpraktijk kunnen dit als een “ongekende luxe” ervaren; een herademing letterlijk en figuurlijk. Ontwikkelingsprocessen worden versneld en vergemakkelijkt.

 

Plaats

Het coachen kan plaats vinden op het werk of op de locatie van de coach. Ook biedt NACSI wandelcoaching aan: gesprekken tijdens wandelingen in de natuur. Het wandelen faciliteert de denkprocessen en het gebruik van beide hersenhelften.

 

Expertise

NACSI beschikt door middel van Els van Oostrum over een grote expertise op het gebied van coaching. Maar ook door de ruime pool van professionals is er voor elke coachingsvraag een passend aanbod te geven.

NACSI, Training & Coaching op de Antiliaanse eilanden